Vogels voeren in de winter

Bekijk al onze energierijke voeren  

Als de dagen korter en kouder worden besteden tuinvogels steeds meer tijd aan het zoeken naar voedsel met een hoge energiewaarde. In deze periode is de behoefte aan calorierijk voer extra groot. Het vet wordt namelijk gedurende de dag opgeslagen. Zo hebben ze tijdens de lange en koude nacht genoeg vetreserves om warm te blijven.

Energieboost

Energierijke voeding als zonnebloempitten helpt vele vogelsoorten, maar als het buiten echt koud wordt dan hebben tuinvogels maar één ding nodig en dat is vet. Onze pindacakes zijn gemaakt van een mix van hoge kwaliteit dierlijk vet en pindameel. In totaal maar liefst 600 calorieën per 100 gram: elke hap geeft een enorme energieboost.

Voedersystemen

De vetblokken van Vivara wegen 300 gram en passen in verschillende speciaal gemaakte houders. Maar ze kunnen ook los op een voedertafel gelegd worden. De pindacakes zijn groter: ze hebben een inhoud van 500 ml of 1000 ml en kunnen bijvoorbeeld met een speciale pindacakehanger worden opgehangen. Net zoals de blokken kunnen de pindacakes ook op een voedertafel worden aangeboden. Maar Vivara heeft ook speciale pindacakehuisjes of raamvoederaars. Probeer de pindablokken en pindacakes ook eens op de schors van een boom te smeren. De streep van vet bevat vaak vetdeeltjes die te klein zijn voor grotere vogels, maar juist ideaal zijn voor kleinere vogelsoorten als staartmezen, boomkruipers en goudhaantjes. Deze soorten durven zich zelden te mengen tussen de drukte van koolmezen en de spreeuwen op de voedersilo’s.

Beschermkooien

Ook spreeuwen en eksters zijn gek op vetbollen, pindablokken en pindacakes. Om kleine vogels de kans te geven om van dit calorierijk voer te eten is het raadzaam om deze producten met een beschermkooi aan te bieden. Zo bent u er zeker van dat ook de kleinere vogels de kans krijgen. Het bijvullen van een voedersysteem voorzien van een beschermkooi is net zo gemakkelijk als zonder. De systemen zijn eenvoudig aan een paalsysteem of met een boomhaak aan een boom op te hangen.

Bekijk al onze energierijke voeren